AromaKozmetika ~ cjelovita njega

KAKO PREPOZNATI KVALITETNU 100% prirodnu AROMAKOZMETIKU?

1004973_654742017918977_124085590_n

Danas na tržištu postoji veliki broj proizvođača home made aromakozmetike no kako se snaći u toj “gustoj šumi” ponude i razlikovati ono stvarno kvalitetno od  svega ostalog što se nudi pod tim pojmom.

Za početak aromaterapeutkinja bi vas trebala tražiti detaljan opis vaše kože (INDIVIDUALNI PRISTUP), eventualno probleme koje imate, biti upućena u to što trenutno koristite od klasične kozmetike te koliko time jeste ili niste zadovoljni, da li ste imali kakve kozmetičke tretmane u skorije vrijeme (dermoabraziju, tretmane kiselinama…) da li ste u drugom stanju i koristite li i ako da kakve lijekove. Također bi trebalo uzeti u obzir vaše želje tj. ono što bi željeli kvalitetnom prirodnom kozmetikom postići u neko dogledno vrijeme. Dobro bi bilo pogledati i sliku vašeg lica.

Također pogledajte i vi sliku kože vašeg aromaterapeuta kako bi se uvjerili da takva vrsta njege funkcionira .

Pri izradi vrlo je bitno kakva se sastojci koriste. Biljna  (bazna) moraju biti nerafinirana i hladno prešana (otprilike 5,6 takovih ide u sastav jedne aromakreme), a esencijalna samo aromaterapijske kvalitete certificirana i kemotipizirana (2, 3 u sastavu jedne aromakreme), bitni dio kvalitete su i cvjetne vodice koje moraju biti od provjerenih proizvođača  (Oshadhi, Florihana, Florame), bez da sadrže alkohol i konzervanse nadalje vrlo je bitan emulgator koji se koriti prilikom  izrade npr. phytocream (na bazi pšenice), Emulium kappa na bazi rižinih poliglicerida i koemulgatora (pogodan za masniju kožu), lanette za one koji su alergični na pšenicu ili žele nešto gušću, težu aroma kremu.

Pri izradi aroma mješavine koju se obično koristi za večernju njegu u kombinaciji sa dnevnom aromakremom treba voditi računa o sinergiji ulja u ta dva proizvoda, te naravno o tome što se želi postići prirodnom njegom. Kvalitetna individualno spravljena aroma mješavina sastojati će se barem i najmanje od 3 biljna i 2 esencijalna ulja, a profesionalno spravljene aroma mješavine sadrže i po 6 i više bilnih i 3 različita esencijalna ulja složena baš za potrebe Vaše kože.

bbb

I na kraju Zašto kvalitetna aromakozmetika ne može biti jeftina niti bi trebala biti preskupa?

Budući se prilikom izrade individualne kvalitetne aroma kozmetike koriste relativno skupi sastojci (isključivo hladno prešana nerafinirana ulja, aromaterapijske kvalitete eterična ulja, najkvalitetniji hidrolati i cvjetne vodice, vitamini, te ostali prirodni sastojci (ukupno 15 do 20 sastojaka sadrži jedna kvalitetna aromakrema), te je potrebno vrijeme, trud i znanje za smisliti i napraviti takovu aromakozmetiku (ukoliko se ne štanca) sve to je uračnunato u cijenu koja optimalno za aromakremu od 30 ml iznosi nekih 100 kn a toliko je realna cijena i jedne aroma mješavine od 30 ml. Dostatna je to količina za 3 mjeseca kompletne dnevne i večernje njege.

Kvalitetan aromaterapeut biti će vam dnevno dostupan za vaša pitanja i nedoumice vezane uz prilagodbu i proces prirodnom njegom, te će vas rado uputiti kako doći do što boljih rezultata korištenjem dermalnih i po potrebi oralnih biljnih pripravaka.

prirodna aromakrema

prirodna aromakrema

Prirodna, ručno rađena Aroma kozmetika sastoji se od najkvalitertnijih nerafiniranih hladno prešanih biljnih i esencijalnih ulja, hidrolata (cvjetnih vodica), prirodnih dodataka koji hrane i njeguju kožu, te prirodnog emulgatora.
Kvaliteta kozmetike ovisi o kvaliteti sastojaka. Aroma kozmetika za razliku od klasične kozmetike ne sadrži vazelin, parafin, dimetikon (silikonsko ulje) i rafinirana biljna ulja, umjetne mirise i boje, te konzervanse i alkohole, sastojke slabe ili nikakve hranjive vrijednosti za kožu. Nije testirana na životinjama.

 10309590_712082968851548_180370866341804740_n

 

KAKO cjelovito njegovati kožu lica  Aroma KOZMETIKOM?

1606961_663166317076547_50005357_n

Skinite šminku sa lica mješavinom biljnih ulja
15 marelice
5 ml ricinusa
10 ml riže
5 k eu limuna

tako da blazninicu prvo dobro natopite vodom te na nju nakapate dosta ulja. Pređite po licu, području oko očiju, te se nakon toga dobro umijte.

Ukoliko osjećate da je kožu još potrebno očistiti dodatno pređite mokrom morskom spužvom, ili za osjetljiviju kožu sklonu crvenilu, umijte se medom od crnog kima.

Opet sve dobro isperite sa lica te kožu ostavite mokrom.

Nakon umivanja ostavite lice mokrim i po njemu lagano raspršite za vašu kožu pogodan Hidrolat (cvjetnu vodicu) ili biljni tonik lana, suručice, čička, kamilice… prema tipu vaše kože lica.

Na još vlažno lice od hidrolata nanesite navečer Aroma mješavinu biljnih i esencijalnih ulja (individualno spravljenu baš za potrebe vaše kože) tako da 5 do10 kapi nježno umasirate 30-ak sekundi po cijelom licu do potpunog upijanja.

Ujutro nakon umivanja i nanošenja hidrolata ili biljnog tonika opet na vlažno lice nježno umasirajte kvalitetnu prirodnu mat Aroma kremu 30-tak sekundi do potpunog upijanja te po želji nanesite puder, rumenilo…

Svakako prilikom nanošenja iskoristite priliku i lagano izmasirajte lice te tako lakše nanesite prirodni pripravak i pritom uživajte u masaži.
dodatna njega:

Maska od Zelene gline

SAM_2054

Jednom tjedno nanesite na lice masku od zelene (za masnu kožu) i ili bijele gline (nježnu, osjetljivu, suhu kožu) koja odstranjuje mrtve stanice sa kože, toksine i nečistoće, čisti pore, normalizira teksturu kože, eliminira višak masnoće, vraća joj glatkoću i elastičnost. Nakon korištenja prirodne maske od gline koža bolje diše, regenerirana je, pročišćena, revitalizirana, te je izvrsna priprema za daljnje nanošenje prirodne kozmetike.

Maska za lice:

2 male žlice zelene (ili bijele) gline
1 mala žlica vode, hidrolata ( u koju se može dodati 2 kapi glicerola) ili biljnog tonika
10 kapi kvalitetnog nerafiniranog biljnog ulja(sezam, badem, lješnjak, jojoba)
3 kapi eteričnog ulja (čajevaC, lavanda, ružmarin v., palmarosa, sjeme mrkve- nije obavezno)
sastojci se dobro izmiješaju tako da se dobije gusta smjesa koja se može lijepo u debljem sloju namazati na lice.
Maska se drži 10-tak minuta dok se potpuno ne osuši, te se lagano skine mokrim blazninicama kružnim pokretima tako da se ujedno napravi i piling, a na kraju se lice dobro umije.
Masku koristiti 1 x tjedno.
Za osjetljivu nježnu kožu bolje je koristiti bijelu glinu Kaolin i to 1 x mjesečno.

20150315_120834

Prirodna aroma kozmetika pomaže vam, već prema vašoj potrebi, poboljšati tonus kože, ublažiti duboke bore i spriječiti nastanak novih, stimulirati cirkulaciju i poboljšati prodiranje kvalitetnih hranjivih sastojaka, smiriti upalne procese i bakterijske upale, dezinficirati i pomoći kod gljivičnih oboljenja kože, uravnotežiti omjer vlage i masnoće u koži, djelovati na smanjenje pigmentacijskih fleka, ožiljaka, dubinski regenerirati i bogato nahraniti kožu.
Korištenjem prirodne aroma kozmetike promjene na kvaliteti kože mogu se optimalno očekivati minimalno u roku 3 mjeseca, a za za promjenu metabolizma kože potrebno je i godinu dana prirodne njege.

Nije nužno koristiti sve proizvode odjednom, ali je poželjno ne miješati konvencionalnu kozmetiku s prirodnom, radi boljeg terapijskog djelovanja.

Njegujte se prirodno i uživajte!

995653_778569828869528_6485207602560242330_n

njega kože iznutra: korijen čička SIPF ili čaj od čička, maćuhice (Suban) potiče čišćenje kože i jetre (uz savjetovanje sa fitoaromaterapeutom).

Preporuča se također, radi boljih rezultata, oralno konzumiranje hladno prešanih, nerafiniranih biljnih ulja: npr noćurak, pšeničke klice, boražina, plod divlje ruže, konoplja, maslinovo ulje, crni kim, kokos …. (prema potrebi), mjesec dana 2 do 3 x na dan 1 malu žlicu poslije ili u toku jela te zadnje, ali ne manje bitno konzumiranje dovoljnih količina vode 1,5 l do 2 l na dan.

 

Oglasi